PROGRAMMA

25-1-2020 in de Cozy Meerhal van het Ysselhallen complex Zwolle

DIZZY LIZZY

THIN LIZZY TRIBUTE

De Ierse band Dizzy Lizzy is in 1994 opgericht door zanger H. De gelijkenis qua uiterlijk en stem met Phil Lynott is verbazingwekkend. Dizzy Lizzy is een dynamische rock-roll band, die met een flinke dosis ervaring uitblinken in wat ze doen. Zij zijn meer dan in staat om de ‘Thin Lizzy’-schittering van de jaren ’70 met een griezelig gemak te recreëren. Ze speelden van Los Angeles tot in Dubai, en recensies liegen er niet om…

“A Thin Lizzy Tribute band who sound closer to the real thing than the reunion line up currently treading the boards”

PURPENDICULAR

DEEP PURPLE TRIBUTE

Deep Purple is een van de succesvolste en meest invloedrijke bands aller tijden. Klassiekers als ‘Smoke On The Water’, ‘Highway Star’, ‘Black Night’ en ‘Child In Time’ gaan al generaties mee als ultieme rocksongs.

Purpendicular is ‘the next best thing’ als Deep Purple zelf niet in de buurt of beschikbaar is. Met eindeloze aanbevelingen van zelfs de echte Deep Purple-leden, muziekbladen, Deep Purple-fans en promotors blijken zij de beste en perfecte tribute band.

Deep Purple-leden Roger Glover, Ian Paice, en Joe Lynn Turner hebben live gespeeld met Purpendicular. NEED WE SAY MORE!!!

TEN YEARS AFTER WOODSTOCK SHOW

helaas geannuleerd
LEO LYONS & Joe Gooch & damon sawyer

Leo Lyons, original ten years after bass-player, brengt samen met Joe Gooch oud gitarist van TYA en drummer Damon Sawyer blues-rock van uitzonderlijk hoog niveau. Het drietal  speelden voor vele jaren al in de Britse band Ten Years After.

Leo Lyons was één van de oprichters van Ten Years After en in 1969 was hij te zien op het legendarisch optreden op Woodstock. De energie van toen brengen ze nu opnieuw tot leven in een speciale woodstock show.

Tijdens het Arrow Rock Festival – TRIBUTE 2020 speelt het drietal  de Ten Years After-set zoals op Woodstock 1969!

PILEDRIVER

STATUS QUO TRIBUTE

De rockers van Piledriver zijn trouwe fans van de Status Quo uit die roemruchte jaren. Ze koesteren de muzikale erfenis uit die tijd en willen die in ere houden. 

De optredens van Piledriver laten zien waar Status Quo ooit voor stond: “Classic heavy bluesy no nonsense boogie rock´n´roll! Heads down legs apart…”

De shows van Piledriver bevatten uitsluitend nummers van de originele Frantic Four-formatie (1970 – 1981) aangevuld met zelf geschreven materiaal dat geïnspireerd is op de sound van Status Quo uit hun gouden jaren. Piledriver is meer dan een tribute-act. Met deze show krijg je een antwoord op de vraag: “Hoe zou Status Quo klinken als de originele band niet was opgesplitst maar verder was gegaan op het punt waar ze zijn gestopt met het live album in 1977?” Een ware ode aan Status Quo!

SCOPYONS

SCORPIONS TRIBUTE

Dus waarom worden we sCOPYons genoemd? Hopelijk zal de hoofdlettermethode van spelling van de naam de naam verklaren, simpelweg zijn we een EXEMPLAAR van de Scorpions.

The Scopyons werden eind 2011 gevormd toen 5 muzikanten uit North West besloten om een ​​definitieve Britse eerbetoon aan de grote Duitse Rockers The Scorpions samen te stellen. De band werd snel erkend als de belangrijkste Britse Scorpions-tribute en kreeg vervolgens de kans om samen met Scorpions-gitarist Matthias Jabs te spelen in München, Duitsland op de 5e verjaardag van zijn MJ Guitars Store in maart 2013.

Scopyons neigen naar het post-Matthias Jabs-tijdperk (1978 Lovedrive tot de dag van vandaag) maar hebben klassieke Uli Jon Roth-klassiekers zoals We’ll the Sky, In Trance & Pictured Life toegevoegd aan de set voor 2014. We konden het echt niet gekozen voor een meer perfecte tijd om de eerste volledige 5-delige definitieve Scorpions tributeband van het Verenigd Koninkrijk te ontketenen

STILLMARILLION

MARILLION TRIBUTE

StillMarillion eert de ‘Fish era’ van Marillion en stond de afgelopen jaren voor vele uitverkochte zalen. Deze Britse tributeband wordt zelfs door de bandleden van Marillion omarmd. Zanger Martin Jakubski maakt deel uit van de soloband van gitarist Steve Rothery. Ze toerden samen door heel Europa, inclusief een performance op The Night of Prog festival in Loreley in 2015. Ook toetsenist Mark Kelly betrad samen met StillMarillion het podium.

StillMarillion werd in 2008 opgericht door vier getalenteerde en ervaren muzikanten met een voorliefde voor het materiaal uit de beginjaren van Marillion. De afgelopen jaren reisde de band de hele wereld over. In 2013 en 2015 was de band te zien tijdens de Marillion Conventies in Engeland.

Zowel fans als critici zijn het er over eens dat deze band de complexe vroege Marillion-sound waanzinnig goed weet te benaderen. Martin Jakubski zingt met een intense passie en emotie en zelfs het authentieke Schotse accent ontbreekt niet. De setlist bestaat uit een selectie van de eerste vier Marillion albums. Van grote hits als ‘Kayleigh’, ‘Lavender’, ‘Incommunicado’ en ‘Sugar Mice’, tot klassiekers als ‘Script For A Jester’s Tear’ en ‘Fugazi’. De band neemt je mee naar de beginjaren van Marillion! 

SNAGGLETOÖTH

MOTÖRHEAD TRIBUTE

Snaggletoöth! The Dutch tribute to Motörhead! Yes: Motörhead! De luidste, hardsrockende band van de afgelopen vijf decennia! Snaggletoöth speelt al sinds 2005 voor alle bierdrinkers en hellraisers in Nederland en daar buiten!

Lloyd ‘Kiltmister’ Koolen, John ‘JFK’ Kuijpers en Roel ‘Rule’ Sanders houden de nalatenschap van überbastard Lemmy Killmister springlevend!

Everything is Röck and Röll!!

ROCK BOTTOM (UK)

UFO TRIBUTE

ROCK BOTTOM (UK) was formed in 2012 by a group of experienced musicians united by a common love of classic UFO. The Band blend quality musicianship, driving on-stage  energy and authentic tones from that magical 70’s and early 80’s era.At Arrow Rock Festival Tribute 2020 the band wil be playing UFO classics from the legendary double live album “Strangers In The Night”.

 

“Rock Bottom is a five piece that have all the power and viruosity of their counterparts. Their musical experience allows them to play UFO and MSG music so well it’s quite uncanny”.

Metal Attack NL

JUDAS PRIEST TRIBUTE

METAL ATTACK is a metal cover band from the south of The Netherlands & Belgium. The band was initiated in 2016 by Spike Meulders and Marcel Coenen, both well known from Stormrider and from The Art Of Pantera.

 

The band plays heavy and thrash metal covers from the 80’s and 90’s. Think of bands like Anthrax, Iron Maiden, Dio, Metallica, Forbidden, Helstar, Metal Church, King Diamond, Mercyful Fate, Yngwie Malmsteen, Helloween, Agent Steel, Anvil, Saxon, Judas Priest, Manowar and many more.

Circle of Hands

URIAH HEEP TRIBUTE

For more than a whole decade there is a real alternative for fans of the British rock band Uriah Heep, that was founded in 1970 and has sold nearly 40 million albums worldwide. While the rockers around guitarist Mick Box are still touring the world with updated sound, of course also playing the famous songs of their early stage.

 Circle of Hands enable their audience to capture the spirit of the 70s and to experience the compositions by Ken Hensley (Lady In Black, Free Me, Easy Livin ‚, etc.) in their original version. In addition, CoH dare to play songs which the originals have not performed on stage for decades or even not at all.

From the Road

 Lynyrd Skynyrd TRIBUTE

From the Road is een Belgische tribute band van Lynyrd Skynyrd die opgericht is in 2014.
De band bestaat uit 9 leden : Michel D. (chant), Bernard (guitare), Frederic (guitare), Patrick (guitare), Brice (batterie), Anne-France Moreau (choeurs), Michel A. (clavier), Lulu (basse) et Luc B (Management).
Met de muzikale perfectie (van o.a. 3 gitaren) en volle overgave waarmee zij de bekende, maar ook minder bekende nummers spelen weten ze telkens weer het publiek in extase te brengen. Met als klapstuk de indrukwekkend versie van Freebird

HOLLYWOOD BOWL

The Doors TRIBUTE

Hollywood Bowl bestaat sinds 2009 en heeft één grote muze: The Doors. De band wil de alchemie heruitvinden die van The Doors het paradepaardje van de Acid Rock en zelfs de Rock heeft gemaakt. De totaal verschillende muzikale achtergronden van de vijf bandleden zorgen voor een boeiende mix. De concertdata in België en Nederland volgen elkaar in een hoog tempo op. 

Hollywood Bowl slaagt er altijd opnieuw in om de typische The Doors spirit op te roepen. Dankzij een pianist à la Manzarek en een zanger met een stem die lijkt op die van Jim wordt het publiek vijftig jaar in de tijd teruggekatapulteerd en kan het mythische songs zoals « Light my fire » en « The end » opnieuw beleven. Verscheidene titels zijn beschikbaar op myspace, in studio-of live versie.
Is everybody in ?? The Ceremony is about to begin !!